ترفندهایی برای تمیز کردن کابینت آشپزخانه
ترفندهایی برای تمیز کردن کابینت آشپزخانه
اگر محیطهای کل خانه را از لحاظ میزان آلودگی و نیاز به تمیز کردن تقسیمبندی کنیم، به طور حتم آشپزخانه یکی از مهمترین فضاها در این امر میباشد. تمیز کردن آشپزخانه و ترفندهای آن میتواند کمکی بسیار بزرگ به سلامتی افراد خانواده داشته باشد.
البته در آشپزخانه نیز بیشترین المان مورد آسیب از این جهت کابینتها میباشند.
بیشترین پخت و پز و روغن و آلودگی ناشی از آن در فضای کابینت آشپزخانه صورت میگیرد.
به همین دلیل میتوان گفت بزرگترین مشکل در آشپزخانه تمیز نگه داشتن همین المان میباشد. تمیز کردن کابینتها بسته به نوع آن متفاوت میباشد و باید سعی کرد از راههای اشتباه و غلط در این امر استفاده نشود که بیشترین آسیب را به متریال آن میزند. در این محتوا قصد داریم چند ترفند بسیار ساده و کاربردی برای این امر در نظر گرفته و با هم به اشتراک بگذاریم.
لکههای چربی و غذا بزرگترین عامل آلودگی کابینت آشپزخانه
به طور حتم بزرگترین عامل آلودگی در فضای ذکر شده لکههای چربی و غذا میباشد. به طور کلی بزرگترین راه برای رهایی از این قضیه مراقبت میباشد. ضربالمثل قدیمی که پیشگیری بزرگترین درمان است مصداق اصلی این قضیه میباشد.
ولی در بسیاری از مواقع علی رغم مراقبت زیاد از فضاها این آلودگیها اجتناب ناپذیر است. لکه های چربی ناشی از سرخ کردن مواد غذایی، سسها، مربا، عسل و دیگ مواد خوراکی میتوانند عامل آنها باشند. به طور کلی برای زدودن چربیها از روی کابینتها از محلول آب و سرکه میتوانید استفاده کنید که سرکه و آب را به میزان دو به یک مخلوط کرده و با استفاده از دستمال بر روی لکهها میکشیم و برای تمیز کردن دیگر مواد غذایی از محلول آب و جوش شیرین میتوان استفاده کرد.
ولی در نظر داشته باشیم در هر دو نوع از ترفندهای بالا در مواقعی که به سرعت سطوح رویی تمیز میشود احتیاج به استفاده از آنها نمیباشد. در نظر داشته باشیم در مواد بالا اگر توجه کنید آب نقش اصلی را ایفا میکند و همان طور که میدانید آب دشمن اصلی امدیاف میباشد. پس حتماً به این موضوع توجه کنید که در هنگام تمیز کاری به هیچ وجه از آب بیش از حد استفاده نکنید که این عامل میتواند باعث آسیب کلی به کابینتها شود.
توجه به این مسئله حائز اهمیت است که در مواقعی که بنا به هر دلیلی مقدار زیادی آب در هنگام تمیزکاری بر روی سطح کابینت ریخته میشود، اولین اقدام جمع کردن آب و جلو گیری از نفوذ آن به مغز امدیاف میباشد که اگر این امر صورت نگیرد، ضررهای جبران ناپذیری به کابینت خواهد زد.
رابطه تمیز کردن کابینتها و متریال به کار رفته در آن
ابتداییترین مرحله برای تمیز کردن کابینتهای آشپزخانه شناخت و اطلاع کافی از جنس آنها میباشد. اگر ما کل متریالها را به سه نوع فلز، چوب و امدیاف تقسیمبندی کنیم، به طور حتم امدیاف آسیبپذیرترین جنس در تمیزکاری میباشد.
البته در نظر داشته باشید در عین آسیبپذیری بسیار زیاد آن سهولت تمیزکاری در امدیافهای ملامینه و هایگلاس بسیار بیشتر نسبت به دیگر مواد میباشد. مثلاً در مواردی که متریالهای چوب تحت آلودگی ناشی از چربیها قرار میگیرد بسیار سختتر تمیز میشوند و در بعضی از موارد ناچار به رنگ کردن دوباره آن میشویم. زیرا آلودگی در چوب نفوذ کرده است و قابل تمیز کردن نمیباشد.
تمیز کردن رویههای کابینت آشپزخانه
پس از بررسی نظافت رویههای درب کابینت آشپزخانه به رویه یا صفحه آن میرسیم. صفحه بنابر این که چه جنسی دارد، از روشهای گوناگونی برای تمیز کردن آن استفاده میشود. اگر رویه از جنس امدیاف باشد که همین موارد گفته شده در بالا در آن صدق میکند.
زیرا هر چقدر هم که روکش روی آن مستحکم باشد، امکان نفوذ آب و باد کردن کردن امدیاف وجود دارد. در مواردی که رویه از جنس کورین میباشد، تمیز کردن آن بسیار راحتتر میشود ولی باید توجه داشته باشید که کورین بسیار خشپذیر میباشد. در مورد سوم، سنگ و کوارتز هیچ دغدغهای بابت تمیز کردن رویه نداشته و به راحتی با یک دستمال خیس میتوانیم درخشندگی بسیار زیبایی را به رویه آن بدهیم. امیدوارم این مطلب مورد توجه شما همراهان قرار گرفته باشد.
این مطالب را هم بخوانید
نکاتی درباره پرده کنار کابینت آشپزخانه
کابینت مدرن، آشپزخانهای مدرن و امروزی
۵ نکته کاربردی در انتخاب دستگیره کابینت آشپزخانه
ردپای سبک رنسانس و گوتیک در طراحی کابینت آشپزخانه
چیدمان آشپزخانه های کوچک و کابینت آن